Followers

Saturday, August 27, 2011

hari-hari kerja~

hari ini kerja lagi.. wah dah nak berhenti kerja makin rajin lak aku kerja. banyak weh kerja x siap..esop dapat bonus..yippii. first time dalam hidup aku dapat bonus sebab first time aku kerja..muahaha..




lepas esop settle bayar bonus terus pecut 200 km/j untuk balik kampung. hehe




tapiiiiiiiiiii






berbuka atas kereta lah aku nanti. Jem..jem..jem.. lebih-lebih lagi bila rumah aku kat Wakaf Che Yeh.konpemla kereta beratur panjang depan pintu pagar rumah aku.. aiii nasibla sapa suruh kau letakkan rumah kau dekat bandar yang membangun..


Wakaf Che Yeh..




time aku dok berhingus lagi(waktu kecil) kiri kanan belakang depan semua hutan.. masa aku darjah barulah up sikit sebab pokok-pokok dah mula ditebang belakang rumah aku. lepas tu mulalah rumah aku kepanasan..






kalau tak dulu aku dok berkawan dengan nyamuk-nyamuk je..sebab tu nyamuk-nyamuk tu sayang aku asyik duk main gigit aku jer.






lepas aku tingkatan 4 kalau x silap ada pasar borong sementara kat belakang rumah aku.. time tulah aku jadi gile asyik dengar Lelong...Lelong..dua seringgit!..tiga seringgit!.tension giler.






Ayah aku pun ambil alternatif buka parking kat kawasan rumah aku..kesnya kalau aku x buka parking pun konpem ada la kereta yang sesuka menapak dan menghalang laluan kitaorang(parking kat pagar).. aku pernah jadi Parking girl..yang pernah hulur tiket tu..kuang3...sape pernah parking kat rumah aku ("hai, awak...awak semua")gagaga~








tapi sekarang dah tak ada dah





bila aku dah masuk matrik pasar borong tu bertukar tempat.. tapi....aduiiiya kereta berbaris panjang giler sampai depan rumah aku sebab nak g pasar borong.aku nak keluar shopim pun susah..T_T








sehari dua nak raya konpem kat pasar borong tu nak jalan pun susah..penduduk dah macam 1 juta orang kat Wakaf Che Yeh sahaja..dah nasib lah kan siapa suruh ayah aku bina rumah kat Wakaf Che Yeh..huahua..
MC Donald pun ada..kalau boleh tiap-tiap hari aku nak makan bubur McD ja..muahaha


2 comments:

JIJI YU said...

tang mane ghumah engko kat w.che yeh tu

farhana yusoff said...

Cubala engko teka..dah banyak dah eden bagi hint tu..muahaha..