Followers

Saturday, August 27, 2011

memberi lebih baik daripada menerima

hari ini terlewat update blog sebabbbb....



pagi kerja~


lepas tu shopim~



lepas tu tidur x sampai sejam



buka puasa


kemas rumah



hupdate blog(wah mujur aku x selitkan kul bape aku beraktiviti)gagaga~


berbalik kepada entry. tadi aku duk pikir-pikir berapa duit raya yang aku perlu kasi kat father,mother,adik-adik,anak saudara dan budak-budak hingusan..(budak kecil yang datang beraya)


bajet punye bajet ohhh rasa macam dah pokai dahla..takkan kat mak bapak kitew,kitew nak kasi Rm 2 je kan..mestila up sikit..huhu.. kawan-kawan jangan kedekut tentang bab memberi ni..yakinilah bahawa setiap apa yang kita beri ni pastinya ada yang menanti..


contoh:
di Akhirat kelak dah ada banyak saham pelaburan masa depan..

kadang-kadang terjadi pada aku bila aku tak ada duit tapi aku tetap memberi. bila duit tinggal RM1 dalam beg duit adalah khabar gembira aku dapat.ai 2 tiba-tiba dapat cek pendidikan..dah banyak kali terjadi..bukan kita mengharapkan balasan cume nak bagitahu rezeki Allah Taala yang tentukan.bila kita ikhlas adalah tu rezeki kite..:)

moral sampingan:sapa2 nak bagi duit raya kat aku bagilah banyak-banyak sikit bolehlah aku menabung nati...hehe

1 comment:

JIJI YU said...

apa kata engko kasi renovate sikit komen box engko..bior jadi popup..ehehe